Det här med mina grannar...

För ungefär ett år sedan upptäckte jag att grannen mittemot inte var fullt normalt. Ända sedan dess har jag undvikit honom och hållit mig väldigt kort de gånger vi stött på varandra i trapphuset eller tvättstugan. Men har insett nu att han nog är ganska harmlös, han är bara väldigt bra på att prata massa skit i evigheter och har lite underliga vanor.
Grannen bredvid mig har jag däremot uppfattat som en ganska vanlig kille. Ser rätt bra ut, drar hem tjejer då och då, hälsar som vanligt osv osv. Visserligen har han varit lite extra flirtig den senaste tiden men jag har å andra sidan tyckt att det varit lite småkul. Och idag så fullkomligt studsade han ut ur sin lägenhet när jag var på väg till min dörr och frågade om jag ville komma in på kaffe med honom och hans kompis. Eftersom jag är inne i projekt säga-ja-till-allt (med vissa restriktioner) så sa jag efter viss tvekan ja. Sagt och gjort. Kaffe hos grannen. Jag var därinne i kanske.... fem minuter? Max. Sen reste jag mig resolut och gick hem till mig. Anledningen var att grannen betedde sig extremt konstigt och pratade helt osammanhängande om en massa saker och började pladdra om att han och jag var konstnärssjälar båda två och vi behövde varandra och att han ville kyssa min läppar. STOPP! Klockan var liksom ett på dagen och han var antingen väldigt full, eller hög, eller kanske bara knäpp. Dessutom hann jag uppfatta nånting om att han var hemma på permission från nåt behandlingshem eller liknande. 
Fem minuter senare ringde han på min dörr, medan jag stod och pratade i telefon med en kursare. Jag öppnade en liten glipa i dörren och då stod han där med en stor tavla som han målat själv, bad om ursäkt för sitt dåliga beteende och erbjöd mig att ta emot tavlan som nån slags kompensation. Vilket jag naturligtvis inte gjorde.
Ytterligare fem minuter senare föll en lapp ned i mitt brevinkast från grannens kompis, där han bad om ursäkt för min grannes beteende och sa att jag inte behöver vara rädd för honom, han mår bara inte så bra just nu.
Okej. Nä jag är inte särskilt rädd för honom. Men jag tänker aldrig mer komma in och dricka kaffe hos honom heller.
De enda normala grannar jag har verkar vara tjejerna i dubletten längst ner i korridoren. Eller så har jag bara haft en extrem otur och hamnat bredvid de två knäppaste.
Tavelerbjudandet var i alla fall dagens skratt. Jag undrar hur han tänkte. Trodde han helt allvarligt att jag skulle ta emot tavlan och sätta upp den på min vägg? Titta på den och tänka på honom? Eller? Förbannat komiskt.


Gårdagen & annat.

Igår gjorde jag nåt som jag aldrig hade trott att jag skulle göra: Jag gick på Spy bar. För första och sista gången ever. Stället var inte direkt någon överraskning. Tre av mina kursare blev utslängda, två av ingen som helst anledning - förmodligen passade de väl helt enkelt inte in. Vidrigt. Själv fick jag panik på allting och flydde en stund senare. Gick hem, sov tre timmar, gick upp och kände mig som om jag rörde mig i en dimmig drömvärld. Åkte sen till Odenplan och repade pjäsen i två timmar. Och nu sitter jag här, mera död än levande. Funderar på att ta mig en liten lur, kanske kan det göra mig till människa igen.

Jag har börjat hänga lite mer med folk i min klass på sista tiden och igår (innan vi gick ut) var det faktiskt ganska trevligt. Fast vi är olika. Hemskt olika. Det känns som om jag måste tona ner vissa sidor hos mig själv för att de inte ska tycka att jag är helt knäpp. Men det gör inte så mycket, för jag vet ju att det egentligen är de som är knäppa och jag som är normal - som min storasyster så vänligt skrev till mig när jag skickade ett frustrerat sms i veckan. Efter fem år på juristhögskolan omringad av "pappa betalar"-mänskor är hon van att spendera tid med folk av helt andra åsikter och värderingar än hon själv. Min klass är inte i närheten av hennes gamla kursare. De är väl egentligen helt vanliga människor som gillar att prata pojkvänner, förlovning, lägenheter, renovering och lån. Men sånt får mig att gäspa. Jag liksom stänger av och sitter och tittar på munnarna som rör sig men hör egentligen inte ett skvatt, och så inflikar jag lite hummanden och "jaha" och "åh" och "vad trevligt" när jag tror det passar, och så önskar jag lite att jag var lesbisk och bodde i ett färgglatt kollektiv och gick i demonstrationståg varje helg för jag vill inte bli sådär vanlig och tråkig. (Det där med kollektiv är i och för sig inte en sån dum idé. Apropå det hittade jag världens vackraste sekelskifteshus i Gnesta på hemnet i höstas. Där ska jag bo sen tror jag, det får plats tre familjer för det är så stort. Och så kan man passa ungarna åt varandra och ha ett stort trädgårdsland och en hönsgård. Gemensamma middagar och stora kalas och barnen får springa fritt som i Bullerbyn. Ja. Så ska jag ha det.)
Ehum. Tack för mig.

Nej...

...jag blev nojig. Tog bort det arga inlägget. Vill inte gärna bli avslöjad. Man vet aldrig med internet.


News!

Tänka sig, i april ska jag stå på scenen! Det var inte igår. Närmare bestämt nästan två år sedan.
En skådespelare i pjäsen jag är involverad i (hittills som regiassistent) har hoppat av och jag får den stora äran att ta över rollen som den koketta mansjägaren Ursula. Ska lära mig replikerna bums. Så fantastiskt roligt! Särskilt som jag tror att pjäsen kommer bli väldigt bra, jag tycker bara mer och mer om manuset ju mer jag läser det och ser gestaltat på scen.
Tänk om det alltid kan få fortsätta såhär, sjuksköterska på dagen och amatörskådis på kvällen. Eller okej, idag är jag student och inte syrra men det är inte så attans långt kvar tills dess.

Nu ska jag bara be en godnattbön om att CSN rullar in i morgon.


Nour

är min idol.

Nu har jag bestämt mig.

2010 ska bli världens bästa år. Jag har en fulltecknad almanacka för kommande vecka och det gör mig lycklig. Känner att jag är på väg.
Vecka fyra ska jag:
-  Börja termin 4 på sjuksköterskeprogrammet (4! Hur fort får det gå egentligen?)
-  Gå ut med klassen.
-  Intervjuas av Röda Korset för ett ideellt arbete jag berättar mer om sen.
-  Repa teater.
-  Gå på kompisdejt.
-  Ta med mig själv på en välförtjänt shoppingrunda så fort CSN-pengarna anländer.  

I februari månad ska jag se Hamlet på Stadsteatern, inleda min praktik på en psykavdelning, gå på RFSU:s medlemsutbildning (äntligen!) och sen blir det förhoppningsvis vår och allt blir vackert, enkelt och härligt.
Och så ska jag fortsätta läsa så mycket skönlitteratur jag orkar mellan tunga kursböcker.
Hitta ett sommarjobb! Mycket viktigt - helst på SÖS. Och så letar jag efter en inspirerande sommarkurs, där man får måla, dreja eller kanske skriva i vacker, lantlig miljö. I augusti far jag nog till Göteborg, inackorderar mig hos bästa H och går på Way Out West.
Det kommer bli så, så bra. Allt annat är oacceptabelt.

Tänker på citatet:
Man får nästan alltid det man önskar. Man vet bara inte när eller hur.
(Flaxa Mildväder, Glasblåsarns barn.)


Ack så äckligt men ändock så härligt.

Oumffghaaiiiooo!!! Ungefär så känns det i mig när jag ser det äckelhärligaste jag vet: sår. Tro inte att jag enbart njuter när jag ser det, jag kan rysa i hela kroppen av äckel men ändå är det nånting med det som tilltalar mig. Som gör att jag inte kan sluta titta. Fascineras.
Idag har jag till exempel sett ett utomordentligt otrevligt (hoppas det där inte blir plus minus noll) trycksår. Skulle tippa på en grad 3 av 4. Vätskande och härligt.
För ett par veckor sedan på praktiken fick jag den stora äran att stirra rakt in genom ett avlångt sår som blottade delar av en patients ryggmuskulatur. Sweet Jesus, det var fint.
Och så älskar jag att pilla upp sårskorpor på mig själv. Men vem gör inte det, egentligen?
Åh vad jag ser fram emot, samtidigt som jag räds, alla framtida sår jag kommer skåda!


Att jag är klumpig vet ni redan men här kommer ytterligare ett bevis.

Jag har terminsuppehåll och torkar avföring och bittra tårar på gamla människor på korttidsboendet varvat med romanläsning hemma i sängen. Har även öppnat en ven för lite blodgivnining. Men veckans roligaste, eller förra veckans för att vara korrekt, var lördagskvällens dramatik. Jag spräckte ögonbrynet på väg till krogen och blodet droppade ned på min vita halsduk. På skakiga ben sprang jag ned till PrisExtra och där fick jag tillgång till deras toalett och en snäll vakt plåstrade om mig. Nu har jag ett jack tvärs över vänster ögonbryn till följd av min vanliga klantighet. Jag gick in i en pelare. Inga ursäkter, inte ens alkohol. Jag gick in i en pelare och jag vet inte varför men så var det. Den hade fyra kanter och jag körde in mitt ansikte i en av dem.

Finns det någon klubb för extremt klumpiga människor? Jag borde fått en inbjudan för längesen men särskilt sen i lördags. Nästan så jag borde yrka på att bli hedersmedlem.

RSS 2.0